Éjszakai Tekergő 2018

IDŐPONT: 2018. augusztus 11. (szombat)
Gyülekező Hegykő, Szent Mihály utca 28, tornacsarnok melletti terület

Indulás: 21.00

Várható érkezés: 03.00

Útvonal: Hegykő - Fertőrákos hajókikötő - Illmitz - Fertőújlak – Hegykő.

Táv:50km


Részvételi díj: 5000Ft


A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, a hajózást, a zsíros kenyeret és a szalonnasütéshez kenyeret és szalonnát.

A fertőújlaki zsíros kenyér már ismerős lehet az előző túráinkról ami most sem maradhat el, de ha egy különleges tekergésre vágysz, találkozzunk Hegykőn, szokott helyünkön a tornacsarnok mögött a grófkertben, hisz a Fertő tó közepéről nézzük a csillaghullást!


A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra!

Megvárjuk míg lemegy a nap és útra kelünk a Fertő-parti kerékpárúton. Fertőhomok irányába tekerünk, Hidegség és Fertőboz következik, majd Balfot elhagyva érkezünk a fertőrákosi kikötőbe. Itt vízre szállunk és kihajózunk az éjszakába. Érdemes az eget kémlelni hisz aznap éjjel a Perseidák meteorraj csíkozza be az eget! A tapasztalt kapitány sötétben is eltalál Illmitzre, ahonnan újra kerékpárral folytatjuk utunkat. A kulacsok feltöltése után Apetlon következik, majd jobbra fordulva „Mexikó” felé kerekezünk, ahol már vár ránk a zsíros kenyér. Egy kis frissítő és pihenő után Sarród, Fertőd és Fertőszéplak érintésével tekergünk vissza Hegykőre. Beérkezésünkkor már lobog a tűz, a nyársak előkészítve, így kezdődhet a szalonnasütés, a hangulatos levezetés.


Útlevél vagy személy igazolvány legyen nálad, mert a határon szükség lehet rá!


Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A fejvédő használata kötelező, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó ha van nálad. Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! Ha az úton találkozol akadályokkal (oszlop, gödör...), értesítsd a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb ha kiabálsz)!


Gyere velünk egy hangulatos tekergésre az éjszakában, csillaghullás közepette hajózva a sötétbe burkolódzó Fertő tavon, majd szalonnasütés és vidámság a tábortűz mellett.

Találkozzunk Hegykőn! Tarts velünk, regisztrálj most!