Fertő tó kör 2018 kerékpártúra

IDŐPONT: 2018. május 12. (szombat)
Gyülekező Hegykő, Szent Mihály utca 28, tornacsarnok melletti terület

Kerékpár átvizsgálás, bejelentkezés:

május 11. péntek: 18.00-20.00

május 12. szombat: 06.30-08.30

Indulás: 9.00

Várható érkezés: 18.30

Hegykő – Fertőrákos – Purbach – Podersdorf – Fertőújlak – Hegykő

Táv:117km

A túra végig a Fertő tó körüli kerékpárúton és kerékpáros barát útvonalon halad, magyar oldalon a nemrég átadott kerékpáutat használjuk, míg osztrák oldalon a B10 jelűn haladunk. A bicikliutak minősége kiváló, még a Weiden-Podersdorf szakasz kb. 4 kilométeres részén is, ahol természetvédelmi okokból nem aszfaltos, hanem murvás az út.(nem kell megijedni az országútisoknak sem, tényleg jó!) Szintemelkedésre a nap első felében kell számítanunk, a Balftól kezdődő dombokról csodálatos a kilátás a tóra, igaz ezért meg kell egy kicsit küzdeni! Fertőrákos, Mörbisch és Rust lankái után a túra további részén sík terep vár minket. A túrán való részvételhez nem elegendő a regisztráció, és a részvételi díj befizetése. A helyszínen minden bicajnak át kell esnie egy rövid átvizsgáláson, ez után következhet a startcsomag átvétele, ami tartalmazza a részvételt igazoló azonosítókat is, aminek indulás előtt fel kell kerülnie a bringára. Hogy ez a procedúra gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen, kérünk mindenkit, előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság! Nem megfelelő műszaki állapotú kerékpárral magad és mások épsége érdekében nem vehetsz részt a túrán!


A KRESZ betartása kötelező, figyeljünk a forgalomra, figyeljünk egymásra!

A túra során négy frissítőpont és pár összeváró pont lesz, a túrát így 25-30km-es etapokban teljesítjük. Kérünk mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energia szelet is legyen a tarsolyban! A frissítő pontokon mindenki feltöltheti készleteit. Fejvédő használata ajánlott, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. Öltözködj rétegesen, az Alpok lábánál az időjárás megtréfálhat, így esőkabát is jó, ha van nálad. Haladás közben figyeljünk egymásra és az előttünk haladókra! Biztonságos távolságban közlekedjünk egymástól, az előtted lévő bármikor lefékezhet! Ha az úton akadályokkal találkozol(oszlop, gödör...), értesítsed a többieket, add tovább az információt (legegyszerűbb, ha kiabálsz)!


Részvételi díj: 7000Ft


Fontos, hogy mindenkinél legyen személyigazolvány!


Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A szemét lerakására a frissítőpontokon van lehetőség!

Kérünk mindenkit előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság!Akinek a túra során bármilyen problémája merülne fel, bizalommal forduljon a szervezőkhöz, megpróbálunk mindenre megoldást találni! Előfordulhat, hogy valamilyen okból úgy érzed, nem tudsz tovább tekerni. Lehetőség lesz a kísérő autóba beszállni, hogy egy kis pihenő után újult erővel tudj csatlakozni a túrához! A szervizkocsi végig velünk tart, így megoldja az út során felmerülő műszaki gondokat, de a beépített alkatrészeket neked kell fizetned. Fontos, hogy egy tartalék belsőt mindenki hozzon magával, a ragasztásra nem lesz idő!


Túrára indulunk, nem versenyre, így a csapatnak van eleje és van vége. Az eleje 23 km/h-val halad, persze lesznek lassabb és gyorsabb szakaszok is. Ha úgy döntesz gyorsabban szeretnél tekerni megteheted, de a szerviz és a kísérőautó a fő csoportot követi és a frissítőpontok is ehhez igazodnak. A záró kerékpáros 18 km/h-val teker, ha nem bírod a tempót, meg fogunk kérni szállj be a kísérő autóba, akár egy rövidebb szakaszra is, hogy kicsit kipihend magad és felzárkózz. Ha nem élsz a lehetőséggel és lemaradsz a csoporttól, azt saját felelősségedre teszed.

Ne feledd 117km, ezért kellőképp készülj fel a túrára, műszakilag és fizikailag egyaránt!


Szeretnénk együtt, jó hangulatban körbe tekerni a tavat!

Tarts velünk, regisztrálj most!